Psychosociale hulpverlening bij zaken als :


  • Stress
  • Depressie
  • Agressiviteit
  • Burn out
  • Faalangst
  • Onzekerheid
  • Problemen in de relatie
  • Bedplassen kind of volwassene

NEI

NEI

NEI staat voor Neuro Emotionele Integratie en is een methode ontwikkeld door de arts Roy Martina. Hij ontdekte in zijn praktijk dat wat hij geleerd had op de universiteit niet voldoende was om te kunnen genezen. Hij ging op onderzoek uit en kwam tot de conclusie dat ziekte werd veroorzaakt door toxinen, allergieën, degeneratie, immuunzwakte of onverwerkte emoties.

Om de onverwerkte emoties aan te pakken en op te lossen vond hij de methode NEI. NEI is een methode waarbij je het vermogen verhoogd om:

- Bewust toegang te krijgen tot gevoelens.
- Emoties nauwkeurig waar te nemen, te beoordelen en te uiten
- Emoties beter te begrijpen en reguleren om intellectuele groei te bevorderen
- Inzicht te krijgen in belemmerende gedragspatronen en sabotages
- Te durven vertrouwen op jezelf en je intuïtie
- Tot gedragsveranderingen te komen

Hoe werkt NEI?
Ieder lichaam reageert in meer of mindere mate op stress. Indien je op bewust niveau iets zegt waar je onderbewuste het niet mee eens is, dan levert dat een stressreactie op. Deze reactie is feilloos te meten d.m.v. een spiertest. Door middel van specifieke vraagstelling en het gebruik van de spiertest zal een verzwakte of versterkte spier te voelen zijn. Op deze manier krijg je antwoorden van je onderbewuste op je vragen of kun je uitspraken verifiëren en kom je tot de kern van het probleem.
Na integratie (dit is het in balans brengen van de linker- en rechterhersenhelft) van de blokkerende emoties zullen deze ons in ons leven geen of beduidend minder last bezorgen.

Wat doet NEI?
NEI is dus een manier om tot bewustzijn te komen en tot stappen te komen die maken dat veranderingen tot stand wordt gebracht.

Wat NEI doet is de emotionele energieblokkades in het menselijk neurologisch systeem losmaken en verwerken waardoor de energie weer vrij kan stromen en verlichting/opheffing van de klacht teweegbrengt.

Wanneer kan NEI ingezet worden? Bij:

- Emotionele klachten
- Angsten
- Uitstelgedrag
- Lusteloosheid
- Boosheid, frustratie
- Onzekerheid
Share by: